Chicago
zaterdag 4 november 2000

Kopje koffie op Schiphol
Na een lange reis vanavond zonder veel problemen in Chicago aangekomen. Inchecken op Schiphol ging wat problematisch, maar na een korte vlucht met stoelen voor ons naar voren geklapt kwamen we keurig op tijd op Brussel aan.
De vlucht naar Chicago kende nog steeds geen lange benen plaatsen voor ons, maar nadat een Belgische medewerker had geconstateerd dat het inderdaad fysiek onmogelijk was om op een normale plek te zitten, kwamen er plotseling 2 prima nooduitgang plaatsen vrij. Ach, waarom niet.

Vlucht was verder goed. Stoelen zaten niet zo best, eten was erg goed, alleen hadden de Belgen achter ons erg veel alcoholische dorst. Ze konden dan ook niet waarderen dat de crew hen geen alcohol meer wilde schenken... Ook nog twee schitterende familiefilms gezien. Yippie.

Aankomst Chicago ging minder voorspoedig. We kwamen na een te vroege landing bij de gate aan en moesten bijna 20 minuten wachten. Na een halve marathon lopen (zie ook Alaska reisverslag) kwamen we bij de customs aan. Ook weer druk en weer 20 minuten wachten. En toen..... de bagage. Na ruim een uur wachten kwamen ze er achter dat er nog een karretje met bagage vergeten was....

Verder alles voorspoedig. Taxi naar het hotel genomen. Wat file en erg druk in de stad. Na een krap uurtje (en 35 dollar kosten voor CTP) afgezet bij het Regal Knickerbocker hotel. Mooi en sjiek hotel net achter de drukke winkelstraat. Rustig maar dus wel vlakbij het centrum. Kamer lekker ruim (behalve badkamer) en 2 grote bedden.

Om niet meteen in slaap te donderen maar een ommetje door downtown Chicago gaan maken. Een hapje gegeten bij Johnny Rockets (fifties burgertent), wat door de Lonely Planets en CD's bij Borders gesnuffeld (nog niets gekocht) en wat drinken gekocht.

Hotelkamer met Dubya op TV
Nu is het 10 uur lokale tijd. Dat is 5 uur 's nachts in Amsterdam. We kijken nog wat verkiezingsnieuws op de TV maar het lichtje zal heel snel uitgaan....

(Reisverslag van Jasper met aanvullingen van Michael.)